Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@15:53:47 GMT

آیا نیش ساس خطرناک است؟

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۵۰۴۶۲

آیا نیش ساس خطرناک است؟

تشخیص نیش ساس‌ از سایر حشرات مانند پشه‌، کک‎ و کنه‌ حتی برای پزشکان نیز دشوار است؛ بنابراین پزشکان باید به دنبال رد پای ساس در قسمت‌های مخفی مبلمان‌، دیوارها و کف منازل باشند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، نیش ساس بیشتر از اینکه سلامتی افراد را به خطر بیاندازد، بسیار آزاردهنده است. این حشرات از خون افراد ساکن در هتل‌ها، خوابگاه‌های دانشگاهی و بیمارستان‌ها تغذیه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه بعضی مطالعات ساس‌ها را عامل انتقال بیش از ۴۰ بیماری انسانی متفاوت می‌دانند، اما در مورد ناقل‌بودن آن‌ها شواهد اندکی وجود دارد. در ادامه شما را با علائم نیش ساس و روش درمان آن بیشتر  آشنا می‌کنیم:

ساس چگونه حشره‌ای است؟

ساس‌ها حشراتی کوچک، مسطح و بدون بال با شش پا هستند که مانند پشه‌ها از خون حیوانات یا افراد تغذیه می‌کنند. رنگ این حشرات تقریباً از سفید تا قهوه‌ای متغیر است، اما بعد از تغذیه از خون انسان به قرمز تغییر رنگ می‌دهند. ساس‌های معمولی  بیش از ۰.۲ اینچ (۰.۵ سانتی‌متر) رشد نمی‌کنند و با چشم غیر مسلح، اما تیزبین قابل رویت هستند. آن‌ها بیشتر در رختخواب‌ و تشک‌ پنهان می‌شوند. از آنجا که ساسها در حفره‌های کوچک پنهان می‌شوند، همراه چمدان‌ها، حیوانات خانگی، مبلمان‌، لباس‌ها، جعبه‌ها و سایر اشیاء به نقاط دیگر حمل می‌شوند. این حشرات در سراسر جهان یافت می‌شوند، اما در کشورهای در حال توسعه به میزان بیشتری وجود دارند.

اوج فعالیت ساس‌ها چه زمانی است؟

این موجودات شب‌ها فعال بوده، اما در طول روز در رختخواب‌، کف منازل، مبلمان‌ها، چوب‌ها و زباله‌های کاغذی مخفی می‌شوند. معمولاً در هنگام شب، درست قبل از سپیده دم اوج فعالیت نیش‌زدن ساس‌ها محسوب می‌شود و طی این زمان آن‌ها از بدن انسان تغذیه می‌کنند. این حشرات وعده غذایی خود را حداقل در مدت سه دقیقه به دست می‌آورند، پس از آن سیر شده،  میزبان را رها می‌کنند و به یک مکان مخفی می‌روند تا غذای خود را هضم کنند. طول عمر ساس‌ها حدود ۱۰ ماه است و بدون تغذیه هفته‌ها می‌توانند زنده بمانند.

علائم و نشانه‌های نیش ساس

این خون‌آشام‌های کوچک به طرز شگفت‌انگیزی بدون بیدار کردن طعمه‌های خود از بدن‌ آن‌ها تغذیه می‌کنند. نیش ناخوشایند آن‌ها به هیچ وجه احساس نمی‌شود، زیرا آن‌ها به همراه داروی ضد انعقاد که برای جریان‌یافتن خون در حین مکیدن به بدن میزبان تزریق می‌کنند، یک ماده بی‌حس‌کننده نیز وارد بدن آن‌ها می‌کنند. اولین علامت نیش‌زدن ساس‌ ممکن است جای نیش‌های خارش‌دار و قرمز روی پوست (معمولاً روی بازوها یا شانه‌ها) باشد؛ ‌محل گزش ساس‌ معمولاً به صورت ردیفی روی پوست مشاهده می‌شود.

درمان نیش ساس

نیش ساس‌ معمولاً نیازی به درمان ندارد، اما در صورتی‎که عفونت ثانویه (معمولاً ناشی از خراشیدن) رخ دهد، می‌توان از یک لوسیون ضدعفونی‌کننده یا پماد آنتی‌بیوتیک موضعی برای تسکین خارش استفاده کرد. همچنین افراد می‌توانند کرم‌های حاوی کورتیکواستروئیدها (کورتون) و آنتی‌هیستامین‌های خوراکی (داروهای ضدحساسیت) را برای کاهش علائم اولیه و غیرقابل تحمل خارش مصرف کنند. موارد شدیدتر، ممکن است مستلزم مراجعه به پزشک باشد.

کد خبر 393237

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نيش حشرات علائم بیماری درمان سلامت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۰۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟

برخی از مرگ و میرها در جهان به داروی پرگابالین مرتبط دانسته شده‌اند. بسیاری از مصرف‌کنندگان این دارو، آن را در بازار سیاه و اغلب از وب‌سایت‌های غیرقانونی خریداری می‌کنند.

پرگابالین چیست و چه کاربردی دارد؟

پرگابالین برای درمان بیماری‌هایی مانند صرع، دردهای عصبی (نوروپاتیک) و اضطراب استفاده می‌شود.

این دارو به صورت قرص، کپسول یا به شکل مایع عرضه می‌شود و بسته به برند کارخانه تولیدکننده ممکن است با نام لیریکا یا نام‌های دیگر (Alzain, Axalid, Signature) نامیده شود.

عوارض پرگابالین چیست؟

برخی پرگابالین را والیوم یا «باد» (Bud) جدید (مانند آبجوی بادوایزر) می‌نامند، زیرا می‌تواند مانند آرام‌بخش‌ها و الکل، احساس آرامش در مصرف‌کنندگان ایجاد کند.

مصرف بیش از حد آن - به ویژه هنگامی که با سایر داروهای خیابانی (غیرقانونی) که اثر آرام‌بخشی نیز دارند ترکیب شود - می‌تواند باعث خواب‌آلودگی و مشکلات تنفسی شود.

به بیمارانی که برایشان پرگابالین تجویز می‌شود، توصیه می‌شود از مصرف الکل خودداری کنند.


مصرف پرگابالین با مواد افیونی (اُپیوئید)، مانند هروئین، می‌تواند به ویژه خطرناک باشد


مصرف هم‌زمان مواد افیونی و پرگابالین، تنفس را کند می‌کند. پادزهر اضطراری نالوکسان که برای خنثی کردن اثرات مواد اُپیوئیدی به کار می‌رود، هیچ تاثیری برای مقابله با اثرات پرگابالین ندارد.

آیا می‌توانید به پرگابالین معتاد شوید؟

اثر آرامش‌بخش پرگابالین – که گاهی اوقات آن را «نشئه ملایم» توصیف می‌کنند – می‌تواند باعث شود بعضی از مصرف‌کنندگان آن، ماهیت اعتیادآور آن به مرور زمان را دست کم بگیرند.

وابستگی به پرگابالین به ویژه برای کسانی که سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا اعتیاد دارند خطرناک است.

چگونه می‌توانید آن را کنار بگذارید، و آیا عدم استفاده از آن سخت است؟

برای برخی افراد توقف مصرف پرگابالین سخت است.

عوارض قطع مصرف این دارو می‌تواند شامل تغییرات خلق‌وخو مانند عصبانیت و تحریک‌پذیری، اضطراب و وحشت و همچنین علائم فیزیکی مانند عرق کردن، حالت تهوع و لرز باشد.

کسی که می‌خواهد این دارو را ترک کند باید ابتدا با پزشک مشورت کنند.

نباید به طور ناگهانی مصرف پرگابالین را متوقف کنید مگر اینکه پزشک‌تان توصیه کند. میزان دارو معمولاً طی یک هفته یا بیشتر کاهش می‌یابد.

آیا پرگابالین بدون نسخه غیرقانونی است؟

در چندین کشور، از جمله بریتانیا، پرگابالین دارویی است که فقط با تجویز پزشک عرضه می‌شود، و نگهداری از آن بدون دلیلِ پزشکیِ معتبر، یک جرم کیفری است.

با این حال، این دارو بدون احتیاج به تجویز پزشک در داروخانه‌های چندین کشور در خاورمیانه از جمله ایران و همچنین در بسیاری از ایالت‌های هند به فروش می‌رسد.

چند مورد مرگ و میر با پرگابالین مرتبط بوده‌اند؟

پرگابالین در سال ۱۹۹۳ در ایالات متحده و بریتانیا معرفی و عرضه شد.

مطالعه‌ای که توسط مجله پزشکی نیچر کامیونیکیشنز منتشر شده است تخمین می‌زند که میزان دوزهای پرگابالین و داروی مشابه گاباپنتین که روزانه در سراسر جهان مصرف می‌شود بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ بیش از چهار برابر شده است.

بیش از هشت میلیون مورد پرگابالین در انگلستان در سال ۲۰۲۲ تجویز شد. در آن سال، ۴۴۱ مورد مرگ مربوط به این دارو در انگلستان و ولز گزارش شد.

در سال ۲۰۲۳، گزارش سالانه اوردوز استرالیا، ۸۸۷ مرگ مرتبط با پرگابالین گاباپنتین را بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ شناسایی کرد که ۹۳ درصد آن مربوط به پرگابالین بود.

اسناد بریتانیا در این زمینه حاکی از آن است که بیشترین مرگ و میر بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ مربوط به پرگابالین زمانی رخ داده است که این دارو در کنار داروی دیگری مانند متادون یا مورفین مصرف شده است.

در بسیاری از موارد، این داروها توسط پزشک تجویز نشده بودند.

کدام کشورهای دیگر شاهد افزایش سوء مصرف پرگابالین بوده‌اند؟

استفاده از پرگابالین و گاباپنتین در صربستان بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ هر سال ۶۰ درصد افزایش یافت.

بر اساس داده‌های مرکز ملی کنترل مسمومیت، ۳۷۴ نفر بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ مسمومیت حاد ناشی از مصرف این داروها را داشتند. از این تعداد، ۹۶ درصد پرگابالین مصرف کرده بودند.

گزارش‌های رسمی حاکی از آن است که در عربستان سعودی و اردن نیز به طور فزاینده‌ای مورد سوء مصرف قرار می‌گیرد که عمدتاً توسط مردان جوان است.

در سال ۲۰۱۷، مرکز ملی توانبخشی امارات متحده عربی اعلام کرد پرگابالین و گاباپنتین رایج‌ترین داروهایی هستند که افراد زیر ۳۰ سال سوء مصرف می‌کنند.

مقادیر زیادی پرگابالین غیرقانونی در امارات و کویت کشف و ضبط شده است.

در ماه مارس، ۲.۷۵ میلیون قرص از یک باند قاچاق در امارات متحده عربی کشف و ضبط شد.

در سال ۲۰۲۳، مقامات کویت ۱۵ میلیون کپسول پرگابالین و نیم تن دیگر از دارو را به شکل پودر کشف و ضبط کردند.

منبع: بی بی سی

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است
  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • وضعیت خطرناک روستای زرانگوش بدره بر اثر سیلاب
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • ۱۰ حقیقت حیرت‌انگیز درباره عنکبوت‌ها که باید بدانید
  • خطرناک‌ترین استان‌های ایران در میزان «فرونشست»
  • آغاز عملیات سمپاشی ١٠ هزار دریچه فاضلاب در نــیــشــابــور
  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • از چند ماهگی به نوزاد ماست بدهیم ؟
  • کودکان زیادی بر اثر سو تغذیه در غزه جان باختند