Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@05:57:30 GMT

بازگشت «ساس» پس از نیم قرن به مشهد

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۵۱۶۸۹

بازگشت «ساس» پس از نیم قرن به مشهد

مشهد- شاید باورش سخت باشد که «ساس» با جثه‌ای در حد 3 تا 5 میلی متر از دراکولای فیلم‌های ترسناک هم خطرناک‌تر و مشکل سازتر باشد،حشره‌ای که اگر گرفتار آن شده باشی تازه متوجه خواهی شد که چرا به آن خون آشام خانگی می‌گویند.

قدس آنلاین-گروه استان ها-مهناز خجسته‌نیا: این باور زمانی نیز به یقین تبدیل خواهد شد که نه تنها به سختی می‌توان از شر «ساس» خلاص شد، بلکه به راحتی نیز نمی‌توان به آن دسترسی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حمله این حشرات ریز زمانی نیز بغرنج‌تر خواهد شد که بدانی متأسفانه این خون آشام‌ها پس از یک دوره وقفه حدود ۵۰ ساله دوباره بازگشته‌اند و موجبات نگرانی مردم را فراهم ساخته‌اند.
در این میان مشهد نیز با توجه به موقعیت زیارتی شرایط بحرانی تری دارد، زیرا «ساس» براحتی در اماکن اقامتی بویژه واحدهای اقامتی غیرمجاز، کمد لباس استخرها آپارتمانها، خوابگاه‌ها، مغازه‌های خرده فروشی و وسایل حمل و نقل عمومی در حال انتقال است.
از سوی دیگر تغییر روش کنترل ساس، مقاومت نسبت به سموم و نبود آگاهی نسبت به نحوه مبارزه با این حشرات موجب افزایش شمار آن‌ها شده است.
تماس شماری از شهروندان گرفتار به «ساس» سبب شد گزارشگر ما به سراغ کارشناس مرکز بهداشت خراسان رضوی برود.

ساس ناقل بیماری نیست

مهندس مجید جلالی کارشناس ارشد مبارزه با ناقلین بیماری‌های معاونت بهداشتی مرکز بهداشت خراسان رضوی در گفت‌وگو با گزارشگر ما می‌گوید: «ساس» حشره‌ای خونخوار، بدون بال و در حد و اندازه یک هسته سیب است که با چشم معمولی هم دیده می‌شود.
وی با بیان اینکه این حشره در حالت عادی به رنگ خاکستری است، اما بعد از خون خواری به رنگ قهوه‌ای و یا قرمز تیره در خواهد آمد، می‌افزاید: در گرفتاری با این حشره تنها نگرانی که وجود ندارد ابتلا به بیماری است چراکه «ساس» هیچ نوع بیماری را منتقل نمی‌کند و بیشتر وجود خودش مشکل ساز خواهد بود.
وی با اشاره به گسترش جمعیت این نوع حشره در خانه‌های مسکونی اظهار می‌دارد: «ساس» تمایل زیادی به زندگی در وسایل چوبی دارد و براحتی در شکاف‌های کمتر از یکی میلی متری وسایل و دیوارها تکثیر پیدا می‌کند.
وی بزرگ‌ترین مشکل مبارزه با این حشره را مخفی ماندن از چشم و مصون ماندن از سموم عنوان می‌کند و می‌گوید: این حشره روزها در شکاف و ترک‌های در و دیوار پنهان و شب‌ها با خاموش شدن چراغ فعال و شروع به خون آشامی می‌کند.
به گفته این کارشناس «ساس» یک انگل خارجی برعکس «شپش» که مدام روی سر است و هر 15 دقیقه خون آشامی می‌کند فقط هر 24 تا 48 ساعت خون می‌خورد.
وی با بیان اینکه هر انسان تا 100 مرتبه در شب ممکن است مورد گزش «ساس» قرار بگیرد، می‌افزاید: به همین دلیل کودکانی که محل زندگی شان مورد حمله «ساس» قرار بگیرد، قطعاً با کم خونی مواجه خواهند شد.
وی اظهار می‌دارد: گرچه «ساس» بیماری منتقل نمی‌کند، اما التهاب پوستی در محل گزش این حشره، ورم و مشکلات پوستی از عوارضی است که در بدن افراد دیده خواهد شد.
این کارشناس می‌گوید: «ساس» برخلاف سایر حشرات به کندی تکثیر پیدا می‌کند به طوری که هر «ساس» بالغ 3 تا 4 تخم می‌گذارد که از زمان تخم گذاری دو ماه طول می‌کشد تا بالغ شود.
مهندس جلالی اساس کار مبارزه با «ساس» را حذف فیزیکی به جای شیمیایی عنوان می‌کند و می‌گوید: درصورت ضرورت مبارزه شیمیایی باید حتماً اقداماتی را انجام داد تا این مبارزه بی نتیجه نماند.
به گفته وی اول باید کوچک‌ترین شکاف‌ها حتی در حد میلی متر برطرف شود به گونه‌ای که از کفپوش خانه تا قاب دیوار گرفته شود سپس از آب جوش استفاده شود. اگر این روش امکانپذیر نبود با پارچه خیس برای پاک کردن سطوح و مبارزه با تخم‌ها استفاده کرد.

ساس دوست بی نظمی

وی با تأکید بر پرهیز از بی‌نظمی و جلوگیری از کثیفی وسایل خانه اظهار می‌دارد: هر چه بی‌نظمی در وسایل خانه بیشتر باشد محیط پناهگاه بهتری برای این حشره خواهد بود.
وی استفاده از جاروبرقی را دومین راهکار مبارزه با «ساس» برمی‌شمارد و می‌افزاید: درصورت نظافت با جاروبرقی می‌تواند تا حدودی نسبت به جمع‌آوری تخم این حشره در گوشه و کنار وسایل اقدام کرد.
این کارشناس با اشاره به جابه‌جایی «ساس» با وسایل آلوده به تخم این حشره می‌گوید: به همین جهت حتماً در موقع خرید وسایل بویژه اسباب‌های دست دوم باید این موضوع را مورد اهمیت قرار داد چراکه «ساس» چون بال برای پریدن ندارد بیشتر به طریق چسبیدن به وسایل جابجا می‌شود.
کارشناس ارشد مبارزه با ناقلین بیماری‌های معاونت بهداشتی مرکز بهداشت خراسان رضوی در تشریح چگونگی مبارزه شیمیایی با «ساس» می‌گوید: در نخستین گام برای مبارزه شیمیایی با این حشره مراجعه به مراکز بهداشتی و انجام مشاوره ضروری است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۱۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروهای برقی خطرناکند؟

تین نیوز

یک استاد «دانشگاه میشیگان» هشدار داد که خودروهای برقی به دلیل وزن زیاد خود، هنگام برخورد با خودروهای معمولی ممکن است به خودرو و سرنشینان آن آسیب برسانند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، کارشناسان هشدار داده اند که خودروهای برقی ممکن است رتبه ایمنی بالایی را برای سرنشینان خود داشته باشند اما مسافران خودروهای دیگر هنگام تصادف در خطر هستند.

به نقل از دیلی میل، یک استاد «دانشگاه میشیگان»(UMich) می گوید به دلیل وزن خودروهای الکتریکی که ۳۰ درصد سنگین تر از همتایان خود هستند، سایر وسایل نقلیه انرژی بیشتری را در تصادف جذب می کنند.

«جینگون هو»(Jingwen Hu) استاد مهندسی مکانیک دانشگاه میشیگان خاطرنشان کرد که تصادف بین یک خودروی الکتریکی و یک وسیله نقلیه گازسوز، نتیجه مشابه برخورد یک کامیون سنگین و خودروی سواری کوچک را خواهد داشت و دومی احتمالا خرد خواهد شد.

وزن نقش مهمی را در سالم ماندن یک خودروی الکتریکی دارد زیرا سرعت آن به صورت ناگهانی کاهش نمی یابد و با میزان واژگونی کمتری همراه است. افزایش ناگهانی سرعت و واژگونی، هر دو با افزایش جراحات و تلفات مرتبط هستند.

خودروهای برقی از سوی «مؤسسه بیمه ایمنی بزرگراه آمریکا» (IIHS) به عنوان برترین انتخاب های ایمن در نظر گرفته می شوند که میزان جراحات آنها از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ تقریبا ۴۰ درصد کمتر از خودروهای گازسوز بوده است اما این ایمنی فقط برای سرنشینان خودروهای برقی صدق می کند. هو گفت: اگرچه وزن ذاتی خودروهای برقی یک مزیت طبیعی را در محافظت از سرنشینان ارائه می دهد اما به این معناست که سایر وسایل نقلیه بار جذب انرژی بیشتری را در برخورد با خودروهای الکتریکی سنگین تر تحمل می کنند.

وزن خودروهای برقی به طور میانگین ۲۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از خودروهای گازسوز است زیرا باتری آنها به تنهایی می تواند تقریبا به اندازه یک خودروی استاندارد کوچک وزن داشته باشد. «هیئت ملی ایمنی ترابری آمریکا»(NTSB) اخیرا تأکید کرده است که بسته باتری داخل یک خودروی برقی «هامر»(Hummer) شرکت «جی ام سی»(GMC) به تنهایی ۲۹۰۰ پوند وزن دارد. این تقریبا با وزن متوسط ​​خودروی «هوندا سیویک»(Honda Civic) یکسان است.

«رائول آربلائز»(Raul Arbelaez) نایب رئیس مؤسسه بیمه ایمنی بزرگراه آمریکا گفت: وزن وسایل نقلیه رو به افزایش است و وقتی جرم باتری اضافی مورد نیاز برای وسایل نقلیه الکتریکی به آن اضافه می شود، اختلاف وزن قابل توجهی بین وسایل نقلیه بزرگ تر و وسایل نقلیه کوچک تر پدید می آید. هرچه جسم برخورد کرده با شما سنگین تر باشد، با فشار شدیدتری روبه رو خواهید شد.

پژوهش منتشر شده در سال ۲۰۱۱ نشان داد که به دلیل اختلاف ۱۰۰۰ پوندی بین خودروهای برقی و خودروهای استاندارد، احتمال مرگ ۵۰ درصدی در تصادف بیشتر است. با وجود این، برخی از خودروهای برقی امروزی چندین هزار پوند بیشتر وزن دارند.

همانطور که وسایل نقلیه الکتریکی رایج تر می شوند، نگرانی ها درباره ایمنی آنها نه فقط برای رانندگان، بلکه برای سایر افراد حاضر در جاده نیز افزایش می یابد. خودروهای برقی به دلیل وزن سنگین تر، در تصادفات ناگهانی به اندازه خودروهای گازسوز سرعت خود را کاهش نمی دهند و این بدان معناست که آسیب بیشتری را به سرنشینان خودروهایی دیگر وارد می کنند.

همچنین، این بدان معناست که وسیله نقلیه دیگر هنگام برخورد با خودروی الکتریکی سنگین، انرژی حاصل از برخورد را جذب می کند و شدت جراحات وارده را هنگام برخورد افزایش می دهد.

خودروهای برقی، خطرات بیشتری را نیز برای دوچرخه سواران و عابران پیاده به همراه دارند زیرا به دلیل رانندگی با سرعت پایین، بی صداتر از خودروهای معمولی هستند و شنیدن صدای نزدیک شدن خودرو را برای عابران پیاده دشوار می سازند.

«جنیفر هومندی»(Jennifer Homendy) رئیس هیئت ملی ایمنی ترابری آمریکا سال گذشته گفت: من معتقدم که این امر، چالش های مهمی را برای ایمنی ایجاد می کند. تصادف یک وسیله نقلیه سبک تر با عابر پیاده یا دوچرخه سوار یا موتورسوار، نتیجه بسیار متفاوتی را به همراه خواهد داشت اما تصادف خودروی برقی به طور وحشتناکی تراژیک است.

کارشناسان هشدار می دهند که نرده های محافظ ممکن است خودروهای برقی را هنگام تصادف متوقف نکنند زیرا برای مقاومت کردن در برابر نیروی اضافی ناشی از وزن خودرو طراحی نشده اند.

خودروسازان باید اقداماتی را انجام دهند تا مشکلات ایمنی ناشی از خودروهای برقی را برای سایر وسایل نقلیه جاده جبران کنند. از جمله این اقدامات می توان به تولید باتری ها و مواد سبک تر و افزودن فناوری جلوگیری از برخورد و ترمز خودکار به همه خودروهای استاندارد جدید اشاره کرد.

خودروهای برقی هنوز تنها کسری از خودروهای فروخته شده در آمریکا و تنها ۶.۵ درصد از کل خودروهای فروخته شده در ماه فوریه را تشکیل می دهند. این آمار برای خودروهای بنزین سوز ۸۳.۱ درصد است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو
  • چالوس یک طرفه شد
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • (تصاویر) بازگشت تیم ملی فوتسال افغانستان به مشهد پس از تاریخ‌سازی
  • ۲۱ میلیون تردد در جاده های استان تهران ثبت شد
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • خودروهای برقی خطرناکند؟
  • پیش بینی بارش باران از ظهر امروز در خراسان رضوی
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • کارنامه و کتابشناسی شهیدمطهری؛ از مشهد و قم تا مبارزه با مارکسیسم